Ochrona przed szkodnikami – Program Profilaktyki i Zwalczania Szkodników- jest ściśle powiązany z systemami jakości GMP(GHP) i HACCP a także IFS, BRC, AiB

Ochrona przed szkodnikami – Program Profilaktyki i Zwalczania Szkodników- jest ściśle powiązany z systemami jakości GMP(GHP) i HACCP a także IFS, BRC, AiB
…… i utrzymanie obiektu w stanie wolnym od szkodników.
Monitoring polega na regularnym wykonywaniu działań w tym:
Monitoring pozwala:
Identyfikacja szkodników pozwala zaplanować profilaktyczne zabiegi sanitarne/ szkodnikoszczelność i zastosować odpowiednie metody zwalczania konkretnych szkodników.
Podjecie decyzji o zwalczaniu następuje po stwierdzeniu obecności szkodników w obiekcie.
Stosowanie insektycydów czy rodentycydów w ochronie przed szkodnikami jest ostatecznym uzupełnieniem metod fizycznych, profilaktycznych i higienicznych. Zabiegi dezynsekcyjne i deratyzacyjne powinni wykonywać wyłącznie profesjonaliści-pracownicy firmy DDD, którzy koncentrują się na bezpieczeństwie pracowników zakładu i żywności, a jednocześnie potrafią dobrać właściwą metodę likwidacji szkodnika.
Zwalczanie szkodników w ramach Programu przebiega zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, bez konieczności przerywania pracy w danym obiekcie oraz w sposób bezpieczny dla ludzi.
Zabiegi interwencyjne zwalczania szkodników są elementem wdrożonego Programu. Po każdym zabiegu oceniana jest skuteczność zastosowanej metody, zabiegi zwalczające prowadzone są konsekwentnie do uzyskania oczekiwanych rezultatów.
STOSOWANE URZADZENIA MONITORUJĄCE (odpowiednio montowane, oznaczone i naniesione na plan obiektu):
Przy każdej inspekcji specjalista z Firmy DDD wykonuje:
Dokumentacja zawiera min:
Nasza dokumentacja techniczna i stosowane techniki zatwierdzone są przez Stacje Sanitarno-epidemiologiczne i Inspekcję Weterynaryjną
MONITORING 2
|
22 299 20 90
663 663 104
663 663 105
lub napisz
biuro@keder.pl